Terug naar de oorlog in categorie inzichten en observaties — 19/11/2009 00:37

IMG_9656We zijn wedergekeerd van de kale vlaktes van de systeemwereld waar de ijzige wind van de realiteit harder waait dan elders. Het voelt als een jetlag. In de tijdzone waar we vandaan komen woedt een permanente oorlog van de mens met ruimte en tijd. Of vrij naar Paul Virilio: Mobiliteit is een ingekapselde oorlog met beheerste explosies. Zo beschouwd waren de bermen en vluchtstroken waar we rondscharrelden loopgraven en snelwegrestaurants schafthuizen voor soldaten. We zijn teruggekeerd van het front en  ondanks de gruwelen die we hebben gezien, willen we maar één ding: terug naar de oorlog. (Voor geïnteresseerden: Bram Esser zal vanaf heden weer gaan bloggen op zijn eigen site www.bramesser.com)

Er staan nergens bankjes in categorie inzichten en observaties — 16/11/2009 00:06

Voor het raam vijf kauwende gezichten. Bijna mechanisch gaan de plastic vorkjes op en neer om stukjes warm vlees af te leveren bij continue doormalende monden. Het is druk als ik bij snackbar Dicke Mick, een houten barak naast het industrieterrein van Osdorp, een patatje bestel. Ik wacht en kijk hoe gekromde ruggen, opgetrokken schouders en diep voorovergebogen hoofden zich wijden aan het vullen van de maag. Als mijn patatje-met geserveerd wordt is plotseling iedereen weg. Alleen de lege frikadelbakjes, gespataderd met currysaus en uitjes, getuigen nog van het eet ritueel dat zich hier zoeven heeft afgespeeld.
‘Bouwvakkers’, vertrouwt uitbater Bert me toe, ‘die zijn hierachter bezig met de aanbouw van nieuwe kantoorpanden.’  LEES VERDER OP: http://weblogs.hollanddoc.nl/deeeuwvandestad/2009/11/16/er-staan-nergens-bankjes/#more-452

Oudere berichten »