Is het mogelijk op de snelweg te wonen? En wat doet dat met een mens? in categorie De expeditie — 15/11/2009 00:52

StartTour

Op 16 oktober 2009 is de Snelwegsafari van start gegaan. Kunstenaar Melle Smets en filosoof Bram Esser verblijven vier weken onafgebroken in de wereld van benzinestations, wegrestaurants en bedrijventerreinen. Hun tocht leidt langs motels, praatpalen en homo-ontmoetingsplaatsen.

In de maand op de snelweg gaan zij op zoek naar de geheimen van deze wonderlijke asfaltwereld, waar dagelijks miljoenen mensen gebruik van maken. Smets en Esser opereren vanuit een speciaal uitgeruste auto met slaapvertrekken, een dakterras met een acht meter hoge uitkijkladder en een loopbrug die beide safarigangers in staat stelt de greppels en sloten langs de weg over te steken.

De hamvraag die Smets en Esser zullen beantwoorden: is het mogelijk op de snelweg te wonen? En wat doet dat met een mens?

De bevindingen worden na afloop van de expeditie verwerkt in een reisgids. Deze reisgids prikkelt de lezer om het machinale landschap van de snelweg anders te bekijken. Niet als infrastructuur, maar als grenzeloos tussenlandschap dat de thuishaven is van de snelwegmens.

De reisgids ‘Snelwegverhalen’ verschijnt in December 2011 bij 010 Publishers en wordt mede mogelijk gemaakt door het Fonds voor Beeldende Kunsten, Vormgeving en Bouwkunst (BKVB) en het Stimuleringsfonds voor Architectuur (SfA).

Preview van het boek? ga snel naar www.snelwegverhalen.nl

Blijf op de hoogte en reis met ons mee van dag tot dag!

Met vriendelijk groet,

Melle Smets en Bram Esser (Snelwegsafari expeditieleden)

Eva van Ginhoven (Desk-Safari communicatie & productie)


Simon Bedankt in categorie De expeditie — 12/10/2009 21:29

simon

De opbouw voor de auto is klaar. Het dakterras, opbergzolder, uitkijktoren en slaapkamer is in de handen van Simon van Kray tot een mooi resultaat gekomen.

Batmobiel

De ladder reikt tot 8 meter.

Onsdrieen

Simon Bedankt!