SF31 in categorie Logboek — 15/11/2009 00:00

DSC0934209:00 Opstaan. Melle vertelt dat hij droomde dat we met de Blauwe Boggel In Taiwan waren beland en dat we ons verhaal moesten uitleggen aan de douane. ‘Ze vonden het verhaal over de snelwegsafari heel ongeloofwaardig en begonnen met kleine tangetjes stukjes van de Boggel af te knippen opzoek naar drugs.’
Bram had een dag eerder al gedroomd dat de expeditie in Japan was aangekomen waar ze op de één of andere manier opgescheept raakten met een herdershond die voortdurend in de afwasmachine wurmde uit een soort paniek.
Vreemde dromen, die misschien wel iets zeggen.

09:30 Ontbijt in het Haje restaurant. Het ontbijt menu stemt ons beiden tevreden. Bram kiest het Delight (meisjes) menu met crusli en yoghurt. Melle neemt het City breakfast met spiegelei en worst. Als we net onze tanden in het eten zetten komt Haje de Jager (Directeur)  zelf het restaurant binnen. Met een gulle lach heet hij ons welkom en steekt meteen van wal over Haje en zijn  ideeën over de toekomst van de pleisterplaatsen. We zijn onder de indruk van zijn gedachtegoed wat niet over geld verdienen gaat maar een visie is op de samenleving en hoe je die beter kan maken. Haje heeft tot doel om rustplaatsen te ontwikkelen waar mensen middenin de hectiek van de infrastructuur kunnen ontspannen. Hij spiegelt ons een samenleving voor waar mensen onderweg thuis kunnen zijn doordat pleisterplaatsen zich ontwikkeld hebben tot moderne kloosters die voorzien zijn van alle gemakken, elektrische oplaadpunten voor de auto & laptop. Het voelt als thuis komen en daar was het ons allemaal om te doen. Thuis op de snelweg, bij Haje op de koffie.

DSC0932511:00 We besluiten een wandeling te maken in het natuurreservaat de Oostvaardersplassen. Haje heeft vanaf de pleisterplaats een pad laten aanleggen waardoor het reservaat te bereiken is.  Het is de eerste plek in Nederland waar de vogelaars en andere natuurliefhebbers zo van de snelweg de natuur in kunnen trekken. Op onze wandeltocht treffen we observatie posten. In een post zit een stelletje uit de spleten te turen nar de horizon. Hij heeft een enorme telelens-camera klaar liggen om de vogels te schieten. Ze weten veel over de vogelstand en het vogelaarcirquit. Ze wijzen ons op een tak net buiten de observatiepost. Die tak is de meest gefotografeerde tak van Nederland! zegt hij met enige ironie. “Er zit hier een IJsvogel in de buurt en toen iemand een foto van het diertje op internet plaatste liep het hier storm.” Ze komen graag in de natuur voor de rust en de dieren.

european_kingfisher1http://dieren.blog.nl/files/2009/01/european_kingfisher1.jpg

15:00 We keren terug op de parkeerplaats van Haje. De dertig dagen zitten erop, de safari is volbracht. Nu nog een boek schrijven.

SF30video in categorie Logboek — 14/11/2009 23:44

Oudere berichten »