SF09 – 24 oktober in categorie Logboek — 25/10/2009 00:38

10:00 Opstaan op parkeerplaats van het van der Valk hotel. Heerlijk geslapen op het parkeerterrein. We wassen onszelf en poetsen onze tanden in het hotel. Terwijl Bram de grote boodschap doet, wandelt Melle het complex rond.

Typisch aan de van der Valk bouwstijl is het hoge boerderette gehalte. Hotel Gilze is een prachtig voorbeeld. Het hotel biedt ruim 280 kamers maar oogt toch als een oude boerderij.

10:30 Vertrek, het is miezerig weer.

11:00 Eerste stop op een smalle parkeerplaats voor het ontbijt. De benzinebrander is vervangen door een gasbrander. We zetten koffie in een cafetière en eten brood met kaas uit de oude wereld. Het ontbijt stemt zo positief dat het ineens niet meer erg is dat we vannacht iets minder hebben geslapen dan gebruikelijk.11:30 Rondgekeken op ene bedrijventerrein, was niet zoveel aan.

11:45 De Telegraaf gekocht om het artikel over de Snelwegsafari te lezen. Grote pagina met leuke foto’s.

13:00 Bij afslag Son kan de snelweggebruiker in een kwestie van minuten midden in de natuur te staan. Melle hamert een AARDSCHAP- bordje op een paal om aan te geven dat dit een Snelwegsafari tip is. Er zijn inmiddels zes bordjes geslagen op bijzondere plekken.

13:30 We stoppen de Blauwe Boggel om een foto te maken van een groep woningen die doen denken aan een verdedigingswal van een middeleeuwse stad. ‘Huren op een toplocatie’, staat er op een bord.

14:00 De expeditie staat op het punt met de Blauwe Boggel het knooppunt Sint- Oedenroede weer op te rijden als we een vreemd coniferenbos zien, dat hoognodig van dichtbij bekeken moet worden.

14:10 Een zwarte Mercedes is op de landweg tot stilstand gekomen. Er zitten twee oudere heren in gehuld in jagerskleding. Later komen er meer. De heren ontmoeten elkaar iedere zaterdag op dit punt om te gaan jagen op fazanten, konijnen en hazen.

15:00 Nadat we een uurtje hebben meegejaagd en de jagers weer een ander jachtterrein opzoeken vertrekken wij richting het noorden.

15:15 Aankomst Total tankstation. Bram maakt een foto en pomphouder komt naar buiten om te zeggen dat dit verboden is. Mooi voorbeeld van Frenchise paranoia.

15:45 Naar de Praxis voor wat hout om een extra onderdeel te maken, waarmee een puntdakje gemaakt kan worden voor de bok van de Boggel.

16:30 Vertrek richting de Jumbo pakhuizen en de marsfabriek. Foto’s gemaakt.

17:00 Aankomst op de rand van bedrijventerrein bij Veghel vlabij een Sligrofabriek. We besluiten hier even een lekker hapje te koken.

17:30 Als de uien en wortels gesneden zijn en klaar voor de volgende omelet met wilde paddestoelen, worden we onaangenaam bij geschenen door twee koplampen van een politieauto. We leggen uit wat we doen en Melle laat zijn rijbewijs zien. Bram blijkt in het geheel niets bij zich te hebben dat in de buurt komt van een legitimatiebewijs. De agent spreekt zijn verbazing uit. Bram probeert zich te identificeren met De Telegraaf van die dag waar zijn naam en foto in staat, maar de agent gaat er niet voor. Uiteindelijk laat hij de expeditie toch gaan. Ik denk dat de gesneden uien hem hebben overtuigt dat we niet aan het inbreken waren.

18:40 De expeditie verlaat de omgeving van de Sligrofabriek en gaat opzoek naar iets anders te eten.

19:30 Aankomst bij het Chinese restaurant Xie-Xie in Nuland aan de A59. Daar is het druk omdat er een dartscompetitie gaande is. Raymond van Barneveld is er ook.

22: 00 Onze Chinese gastvrouwen nodigen ons uit op hun terrein te logeren. We gaan op het aanbod in.