SF10 – 25 oktober in categorie Logboek — 25/10/2009 23:04

9:30 Ontwaken achter het Chinese restaurant Xie-Xie. Dit was de eerste nacht met het nieuwe hulpstuk voor de Blauwe Boggel om het plastic zeil van de bok in een punt te houden zodat het vocht eraf glijdt. Het werkt goed al is het plastic wat poreus en laat vocht door. We zetten koffie en eten een broodje.

11:55 Expeditie gaat vol verwachting op zoek naar nieuwe bedrijventerreinen.

12:05 De Blauwe Boggel draait het terrein van Autotron op, een failliet themapark over mobiliteit waar ook het huis van de toekomst staat. Het huis van de toekomst is dich12:10 We zien een groepje auto’s die bezig zijn met een slipcursus verzorgt door SEC (Security Efficiency Course)

12:45 Aankomst op bedrijventerrein De Brand. Na wat rondgereden te hebben zien we zeven jagers op krukjes bij elkaar zitten. Als we ernaar vragen vertellen ze ons dat ze niet hebben gejaagd maar hun jacht honden hebben getraind in het bos achter het bedrijventerrein. ‘Er zit daar een paaltje los en dan kan je zo doorrijden.’ Zoals de oudere heren van gisteren iedere zaterdag gaan jagen zo traint dit vriendenclubje ieder zondag met de honden. Hetzelfde grapje als gisteren werd gemaakt: ‘Het is een goed excuus om van huis weg te zijn en een borreltje te drinken.’ De expeditieleden zijn onthutst. Zij dachten dat de snelweg en de bijbehorende bedrijventerreinen werden gebruikt voor heimelijke afspraken, maar in werkelijkheid lopen behoeftige mannen met een geweer of een hond langs de randen van de snelweg.

DSC0714413:25 We verlaten bedrijventerrein De Brand in de richting Den Bosch.

13:35 De Blauwe Boggel verkent het provinciehuis van Brabant. Stadsvissers werpen een hengel in de vijver.

13:50 Voor de lunch vinden we een zandweg langs de A2. In een droge geul bakken we de uisnippers en de wortel, die we gisteren al hadden gesneden voordat de politie kwam, en maken een heerlijke tortilla (zonder aardappels). Boven ons raast de A2 voorbij in de verte zien we een golfterrein.

14:45 Deze plek valt wel onder en snelwegtip, dus is er een AARDSCHAP-bordje geplaatst.

15:00 Vertrek richting voormalig pretpark Land van Ooit.

15:20 Aankomst bij een echte snelwegruïne, de twee viaducten bij het Land van Ooit. We ontmoeten een man en een vrouw die recht over de akker kwamen aangewandeld. ‘Toen ik acht jaar oud was werd dat viaduct gebouwd, ze zijn al vijftig jaar oud’, zegt hij tegen ons. Hij vertelt dat hij als kleine jongen veel speelde in deze omgeving. ‘Dat bos hierachter heette het Donkerlandje en daar moest je echt oppassen dat Willem de Tuinman je niet te grazen nam. Die liep daar rond met een hond en een geweer. Hij was van het type dat echt schoot.’

16:10 Vertrek richting Waalwijk.

16:20 Aankomst Formule 1 hotel, met veel moeite zullen we vannacht de Blauwe Boggel alleen op de parkeerplaats laten staan terwijl wij in een bed slapen van een hotel dat eigenlijk een bouwkeet is. De expeditieleden hebben zich verplicht een nacht in het enige Formule 1 hotel van Nederland door te brengen om over de ervaring te schrijven.

21:15 We verlaten het Formule 1 hotel om iets te eten te vinden. Rare gewaarwording om van een punt af te rijden waar we onze tassen hebben achtergelaten. Er is voor het eerst sprake van een functiescheiding. Slapen en vervoer zijn twee losse dingen geworden. We vinden een snackbar genaamd Kok’s Friture bij de rotonde onderaan een afslag van de A59. De patat is niet al te best.

22:00 Terug in het hotel trekken we een fles wijn open als tegengif tegen de patat. Het is een heerlijke Syrah genaamd Laderas de el Sequé.