SF11 – 26 oktober in categorie Logboek — 27/10/2009 00:38

DSC07221

Captains log SF11

8:45 Melle denkt dat de wekker gaat, grijpt naar zijn telefoon en heeft Radio Gelderland aan de lijn. De man aan de andere kant vraagt of de muziek duidelijk hoorbaar is en draait Melle het programma in. Melle graait naar een glaasje water om zijn keel te spoelen. Om wakker te worden met de radio is één ding, maar om wakker te worden in een radioprogramma is even wennen.

9:00 Ontbijt experiment in de Formule 1 ontbijtformule veel erg mee. Het hotelconcept had ons een annonieme behandeling beloofd en dat bleek tegen te vallen. Er was zelfs bediening bij het ontbijt.

9:30 Vertrek uit Brabant via de A59 en A50. Het was gezellig. Het weer is omgeslagen een miezerige dag staat ons te wachten.

DSC07230

10:45 Aankomst bij Ede Bioscoop aan de A12. Radio en TV Gelderland staan ons op te wachten als het Gelders welkomscomite. We rijden wat, we lullen wat en het begint steeds harder te regenen.

13:30 Broodje bij Bonjours in het tankstation op P-plaats ???? ter hoogte van Veenendaal. We hebben een gesprek aan de ‘Steh Tisch’ met een Duitser onder het genot van een vlezig broodje.

DSC07237

14:00 Aankomst Verkeerscentrale Papendorp in Utrecht. Het regent inmiddels pijpenstelen. Een typische regendag zonder tussenpozen. Gelukkig kunnen we vanmiddag binnenzitten in de controlekamer. Melle blijkt een verkeerde dag in zijn digitale agenda te hebben genoteerd. De afspraak kan toch doorgaan. Er is een invaller, Frank Pot genaamd. Frank is een montere man met fris gewassen haar. Een opgeruimd typ dat in elke crisis het hoofd koel houdt. Dat kun je zien. Frank neemt de tijd voor ons en we krijgen een uitgebreide rondleiding door de controle kamer van Utrecht. Het is een imposante kamer, die eerder lijkt op een kruising van een balzaal, bedrijfskantine en een theater. Er staan vier bureaus met diverse beeldschermen opgesteld die gericht staan op een enorm videoscherm van 3 bij 8 meter.

Hier hebben ze de beschikking over 138 camera’s die opgesteld staan op strategische punten langs de snelwegen. Frank legt ons geduldig uit hoe het systeem in elkaar steekt. We staan op een soort publiekstribune en krijgen uitleg over de Varkensbocht, het enige stukje snelweg in Utrecht met een bijnaam. Tot twee keer toe zijn hier met biggen volgeladen vrachtwagens uit de bocht gevlogen. Daarna mogen we de controle zaal zelf bezoeken. In de hoek liggen twee trauma knuffels op de grond. Waarschijnlijk het speelhoekje voor de kinderen van de controle beambten. Op de beeldschermen zijn video beelden van de snelwegen te zien en digitale kaarten die knipperen als een radarbeeld van de verkeerstoren van een vliegveld.

16:30 Vertrek bij verkeerscontrole kamer en bezoek aan de Hornbach. We gaan op zoek naar een beter cabriolet dak voor de Boggel.

17:30 We eten een Boeren boord maaltijd in de Hornbach en besluiten de aanschaf van een extra dekzijl nog even uit te stellen.

1 7:50 Langzaam rijdend tot stilstaand verkeer op de A12. We zwaaien naar onze vrienden in de controle kamer via de camera’s.

18:00 We gaan in verband met de ontbijtshow van radio Gelderland terug naar die provincie om een pleisterplaats te vinden waar we die nacht ons mobiele kantoor kunnen opzetten.

19:00 We bevinden ons inmiddels diep in Gelderland en vinden bij Beekbergen een onderkomen bij wegrestaurant Mendel. Als we achter onze laptops zitten belt radio Gelderland dat de ontbijtshow helaas niet kan doorgaan met als excuus dat de expeditie al teveel in het nieuws is geweest. De expeditie zweert plechtig de rest van de tocht geen ontbijtshows meer te ‘doen’.

20:00 Wel lekkere snert gegeten.(Melle:’Gelukkig met worst, zonder vlees moet ik mezelf in slaap huilen.’)

00:30 Na een slaapmutsje kruipt Bram in de Boggel gaat Melle een rondje maken langs de chauffeurs, zoals altijd.

Geen commentaar »

Nog geen commentaar.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Geef commentaar

You must be logged in to post a comment.