SF13 – 28 oktober in categorie Logboek — 28/10/2009 22:25

DSC07335

08:00 Opstaan.

08:30 Melle neemt een broodje met hele vettige Duitse salami. Het woord ‘vettig’ betekend bij Melle dat het lekker is. Bram neemt een broodje kaas. We werken een tijdje aan de blog, ook al kunnen we het vanaf hier niet oploaden omdat er geen internetbereik is.

10:27 Er komt een groep Chinezen binnen waaronder zich enkele monniken bevinden. 12:00 Melle luncht met een curry worst en aardappelsalade. Bram neemt een salade met feta, tomaat, kool, komkommer en paprika en kidneybonen.

DSC07378

14:00 Vertrek van de grens terug het land in richting Zevenaar. We draaien de Bogl op de volgende afslag en rijden terug naar Nederland. Bij de voormalige grenspost nemen we nog een kijkje. Hier is, zoals de Nederlanders betaamt, alles reeds gesloopt. De douane posten, loodsen, grenswisselkantoren zijn met de grond gelijk gemaakt. Wat deze grenspost betreft heeft hij nooit bestaan. Het enige dat overeind staat is een info paneel van Rijks Water Staat. Dit soort panelen geven meestal tekst en uitleg van de beleidsambities van de staat.

DSC07377

Het lampje van de accu begint angstaanjagend rood op te lichten dus we besluiten een bezoek te brengen aan de garage.

14:40 De dynamo is stuk zo blijkt en we worden verzocht de auto achter te laten en over vier dagen terug te komen.

15:05 Toen we vertelde dat we op Snelwegsafari waren en onmogelijk onze auto achter konden laten, herkende de garagehouder ons uit de krant en konden we gelukkig direct geholpen worden.

DSC07407
15:45 Bezoek aan de Intratuin nabij Duiven. Vanaf de parkeerplaats kijken we tegen de kopse kant van een aantal hoge kassen structuren aan die tot één geheel worden gesmeed door een horizontale houten rand. Bij de entree wordt de structuur van de middelste kas als een kaal staketsel naar voren getrokken. Het is een imposante opengewerkte entree die de automobilisten uitnodigt om uit te stappen en vrij de open ruimte in te lopen. Pas later hoeft de bezoeker een keuze te maken om naar de Intratuin of de woonfactory outlet te gaan. In het kader van de kerst is één van de Intratuin ‘kassen’ ingericht volgens een kerstthema.

DSC07399

Langs de zijwand staan hoge stellingkasten die volledig zijn afgeladen met kartonnen dozen waarin huisjes staan waarmee je Dickens-achtige dorpen kan bouwen. Intratuin heeft hiermee grote tableaus gebouwd waar model treintjes tussendoor rijden. We maken een praatje met een medewerker van Intratuin die de bezig is de spoorlijntjes van grind te ontdoen. Hij vertelt dat de huisjes uit China komen en gemaakt zijn van een soort gietplastic dat onderweg in de container een hoop giftige gassen ontwikkeld. ‘De containers moeten in de Rotterdamse haven ontgast worden door een speciaal bedrijf. Vervolgens komt het hier en dan moet het nog een keer ontgast worden.’
Giftige gassen afkomstig van handgeschilderd plastic, maar niet goedkoop. De huisjes kosten tussen de 30 en 75 euro per stuk.

DSC07402

Bram past in de paardenverkleed hoek van de Intratuin een nieuwe outfit. De armwarmers blijken beenwarmers te zijn al de verkoopster in onze verkleedpartij inbreekt. Bram moet de spullen terug leggen.

DSC07411

Bij de kassa worden we toch nog verleid om iets te kopen. Een toiletbord met haakjes. Het deed Melle denken aan een autonaambordje zoals het oude logo van Chevrolet.

17:00 Vertrek richting Maarsbergen.

!8:00 We ontmoeten Oscar Prinsen in motel Maarsbergen. Oscar heeft bier meegenomen en verse opname bandjes.

19:00 Melle eet sate met pindasaus. Voor het eerst is Melle niet zo tevreden over zijn avondvlees. Hij noemt het een ongeloofwaardig bord eten. Bram nuttigt een tonijnsteak en voelt zich schuldig omdat hij vreest voor de herkomst.

22:54 We komen er achter dat dit het twee na oudste motel van Nederland is en de directeur is toevallig aanwezig. We maken kans op een interview.

Geen commentaar »

Nog geen commentaar.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Geef commentaar

You must be logged in to post a comment.