SF17- 1 november in categorie Logboek — 01/11/2009 23:25

10:00 Opstaan. Gisternacht werden we om drie uur gewekt door de politie, die gebeld waren dat er verdachte mannen met lichtgevende jassen in een auto op de parkeerplaats van de Cantharel zaten. ‘Dit is een plek waar veel uit auto’s gejat worden en het is ook een belangrijke prostitutie plek, vandaar dat we even kwamen kijken.’ De agenten zijn verder heel aardig en vonden het geen enkel probleem dat we op de parkeerplaats ‘van der Valk’ stonden.

10:30 Rondlopen langs misveld en hertenkamp. We krijgen het vermoeden dat ‘van der Valk’ z’n huisafval dumpt in het hertenkamp, er steken allemaal stukken plastic uit de grond.

10:30 Vertrek. We willen de camping belt van de Veluwe bekijken.

11:00 Ontbijt op parkeerplaats bij Autogrill van Stroe. We praten na over de snelweg als een soort hyper plattelandsstrook. We hebben lange tijd gedacht dat de snelweg een soort verstedelijking van het platteland tot gevolg heeft gehad, maar we krijgen steeds meer het vermoeden dat de snelweg juist een gemoderniseerd platteland is. Grote stukken snelweg gaan ten slotte door het platteland en snelwegrestaurants worden over het algemeen bevolkt door mensen uit de dorpen in de buurt komen. Zoals eerder al geconstateerd is de truckerswereld geen stedelijke maar een boeren aangelegenheid.

13: 36 Lunch met courgettesoep en brood met geleende boter uit het AC restaurant.
DSC07692 14:17 Vertrek. Bij de aansluiting van de A1 met de A30 nemen we afslag 15 en volgen uit nieuwsgierigheid de bordjes van Schateiland. Dit blijkt een indoor -kinderspeelplaats te zijn met als thema de piraterij. Helaas liepen er geen Somaliërs rond, maar uit 15 jarige meisje uit Barneveld. Verder bezoeken we een soort golfbaan voor arme mensen. Het is een baan van 18 holes mar dan op de helft van de normale ruimte.
DSC07763 16:00 Het begint heel hard te regenen en we vertrekken richting Heerenveen alwaar wij onze eerste gesponsorde hotelnacht van Hajé zullen nuttigen.
18:15 Aankomst bij Hajé. We hebben geluk want het regent behoorlijk hard vandaag en de Blauwe Boggel heeft zich wat dat betreft nog niet helemaal bewezen. We worden ontvangen door Femmalyn en Aurely die zowel de receptie als het restaurant doen. De naam Aurely schijnt uit Roemenie te komen waar ze vroeger met hun ouders veel naar toe gingen.’Mijn vader is dominee en we gingen vaak met een auto vol kleding en voeding naar Roemenie, bij wijze van ontwikkelingshulp’, zegt Aurely. Ook hier krijgen we de indruk in een dorpssfeer te zijn beland. We kunnen bij Hajé onze kleren wassen wat ook net op tijd is want ook daar zitten we doorheen.

23:11 De warme douche, het eten en de gastvrijheid brengen ons in een soort roes waardoor het moeilijk is de ogen open te houden. We besluiten te gaan slapen.

2 commentaren »