Er staan nergens bankjes in categorie inzichten en observaties — 16/11/2009 00:06

Voor het raam vijf kauwende gezichten. Bijna mechanisch gaan de plastic vorkjes op en neer om stukjes warm vlees af te leveren bij continue doormalende monden. Het is druk als ik bij snackbar Dicke Mick, een houten barak naast het industrieterrein van Osdorp, een patatje bestel. Ik wacht en kijk hoe gekromde ruggen, opgetrokken schouders en diep voorovergebogen hoofden zich wijden aan het vullen van de maag. Als mijn patatje-met geserveerd wordt is plotseling iedereen weg. Alleen de lege frikadelbakjes, gespataderd met currysaus en uitjes, getuigen nog van het eet ritueel dat zich hier zoeven heeft afgespeeld.
‘Bouwvakkers’, vertrouwt uitbater Bert me toe, ‘die zijn hierachter bezig met de aanbouw van nieuwe kantoorpanden.’  LEES VERDER OP: http://weblogs.hollanddoc.nl/deeeuwvandestad/2009/11/16/er-staan-nergens-bankjes/#more-452

Geen commentaar

Nog geen commentaar.

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.