IKEA HOP -16/10/09 in categorie inzichten en observaties — 16/10/2009 20:57

HOP, of te wel Homo Ontmoetings Plaats is de gangbare verzachtende term die gebruikt wordt in ambtelijke kringen als het gaat om parkeerplaatsen langs de snelweg die gebruikt worden voor de ‘herenliefde’.

Leikamp is zo’n plek waar wij vandaag de TV ploeg van omroep Brabant ontmoetten. Zij wilden ons wel eens aan het werk zien en dus doken wij met camera’s en fluorescerende jassen de bosjes in achter de parkeerplaats, gevolgd door de camera.

entreeHOP

Aan de leegstaande auto’s te zien op de parkeerplaats belooft het druk te zijn in het bos. Blijkbaar hebben de autoriteiten de moed opgegeven om dit fenomeen te bestrijden. De hekken langs de randen van de parkeerplaats zijn hier welliswaar recent vervangen door een stalen hek, dat je niet zomaar openknipt. Er is echter één hek bewust weggelaten als doorgang naar het bos.

homozak

In het bos wordt onze aandacht getrokken door blauwe vuilniszakken die opzichtig aan de bomen zijn gehangen. Een duidelijk gebaar; ‘Houdt het bos schoon, EN, dit is eigenlijk niet de bedoeling!’ De vuilniszakken zijn letterlijk aan de wilgen gehangen, in plaats van de welbekende parkprullenbakken die normaal gangbaar zijn in openbare gelegenheden. Een schitterend voorbeeld van polderen langs de snelweg.

Allin

ALLin2Als we dieper in het bos komen nemen de vuilniszakken af, en de plukjes buitenseksafval toe. Ze liggen als kampvuurtjes bij elkaar. De ene met tissues en condooms, de ander uitbundiger met fietsbanden bondage, seksboekjes en poppers. De eenzame wandelaars zijn inmiddels uit ons zicht verdwenen. We verzamelen enkele bondage vondsten voor onze Snelwegmuseum collectie en banen ons een weg terug naar het hek.

De interviewer vraagt wat de H.O.P. nu zo ‘snelwegeriaans’ maakt?

De H.O.P. is net als de I.K.E.A. Door de toegenomen mobiliteit van mensen ontstaat er een kritische massa die in is voor een zelfde idee. In dit geval de herenliefde. Met een auto rijd je met gemak een kwartiertje om voor een randevous. Wat het nog snelwegeriger maakt is de absolute anonimiteit van de snelwegparkeerplaats. Waar de tankstations nog personeel hebben en een stadspark buurtbewoners is de parkeerplaats als een onbewoond eiland. Hier is echt iedereen passant. Het schaamgroen dat ‘s lands snelwegen omzoomd maakt het succes van de H.O.P. compleet. Deze merkwaardige bossages langs de wegen zijn ongecontroleerde zones waar niemand zich voor zijn plezier ophoudt. Een heerlijke comfort zone voor de anonieme homo.

Opadem

Bram geniet met volle teugen van zijn eerste dag op de snelweg.

FOOD

Lunch

We zijn overgeleverd aan de snelweg keuken. Na wat rondrijden overwon de rommelende maag het van onze hoop. De eerste dag is ingewijd met een Ronald Mc Donald Geluks maaltijd. Nu ik dit zit te typen is het 9 uur later en mijn maag is nog steeds boos. Waarschijnlijk moet ik zonder avondmaal naar bed.

Calorisch

Wel iets merkwaardigs ontdekt op de onderkant van de Fish burger. Er staat een vrouw icoon getekend met de tekst 2000 CAL. Is dit wat de burger in een vrouwen lichaam teweeg brengt als hij eenmaal binnen is? Of weegt een vrouw dit na het eten van deze burger?

LadderUitzicht

Eerste foto gemaakt vanaf de uitkijkpost.