SF02 – 17 oktober in categorie Logboek — 17/10/2009 22:46

PplaatsvdValk
Tijdschema 17 oktober

vdValkansicht

09:00 Opgestaan in het van der valk hotel ontbeten en gewerkt. Foto’s sorteren tekstjes maken. E-mail aan Francis Kam van de vestiging in Tilburg. Het eerste Aardschap attractie bordje gespijkerd. Auto opgeruimd. Praatje gemaakt met de eigenaresse.

14:15 vertrek.

dierentrap

14:30 aankomst op parkeerplaats Lage aard. We hebben een soort trappetje gesignaleerd voor dieren. Het trappetje was zo geconstrueerd dat dieren wel vanaf de snelweg de natuur in konden maar niet terug. Ook hier waren klaphekken gemaakt waarmee je vanaf de parkeerplaats de bosjes erachter kon bereiken. Ook dit bos werd gebruikt voor de liefde in de vrije natuur. Wij gingen er echte opzoek naar paddestoelen, die we ook vonden. Naaste een flesje waar Rush op stond zag ik op een boomstronk met zwammen maar volgens het eetbare paddestoelenboek was dit naar alle waarschijnlijkheid een normale zwavelkop en die zijn niet voor consumptie. Ook vonden we een andere zwam die we niet konden thuisbrengen. Doordat we in reflecterende jassen door het bos wandelden, bleven de heren schichtig in hun auto zitten. Nadat Melle nog een kaartje had getekend van de parkeerplaats zijn we dus maar weer vertrokken.

Minervum2

15:00 Rondgereden op bedrijventerrein minervum. Een sjiek bedrijventerrein dat in de jaren negentig is gebouwd en nu grotendeels te huur staat. Grote kledingmerken en design merken zijn er gevestigd, maar ook een reclame bureau met de naam ‘Not just ideas’

CaravandeBruyn

MauseStadt15:45 naast Minervum zagen we achter een paar bosages een interessante plek met waar caravans stonden geparkeerd. Via een omweggetje kwamen we bij de ingang terecht. Dit bleek het terrein te zijn van de familie de Bruyn voormalige kermisexploitanten. Ze verhuren en verkopen caravans.

Berlijnsemuur

16:30 Sloopbedrijf. Hier stond een stuk Berlijnse muur en verschillende kerktoppen. We hebben met de eigenaar een afspraak gemaakt voor de volgende dag om hem te interviewen.

LandgoedBosweelde

17:00 gezocht naar een camping naast knooppunt St. Annabos. Deze kampeerplaats was inmiddels een landgoed geworden. De snelweg is hier alleen als zoemende rivier te horen en gaat verborgen achter de volwassen geworden bos tafereel. Geen plek voor de Snelwegsarafi.

KaartstAnnabos

20:00 eten in Uitspanning de Fazanterie in de oksel van knooppunt Sint Anna Bos. Dit pittoreske restaurant in het snelwegschaamgroen zit bomvol gezellige families. Het haardvuur knappert. Een jongen gilt wijzend naar ons: “Kijk de ambulance mannen!” De hele zaal kijkt even op terwijl wij, verkleed in onze lichtegevende jassen en ieder een grote cameratas in de hand, schaapachtig terugkijken. Na een Hollandse in frituurpan klaar gemaakte snitzel is het tijd om een slaapplaats te zoeken. We zijn vast besloten om in het knooppunt zelf te overnachten.

SlaapplaatsDag2

Dwars door Knooppunt St Annabosch loopt een weg. De snelweg is door het dichte bos nauwelijks te zien. Af en toe zie je vlekken voorbij schieten tussen de bomen. Parallel aan de A58 loopt een maaipad. Hier duiken we met gedoofde lichten in en parkeren in de bosrand met uitzicht op de flyover.