SF03 – 18 oktober in categorie Logboek — 18/10/2009 23:47

11:00 ontwaken op de idyllische strook land tussen bosrand en snelwegrand.

11:30 paddestoelen gezocht, vermoedelijk verschillende eetbare exemplaren gevonden. En in een plastic zak gestopt. We moeten nog ergens olie of boter zien te vinden om ze te kunnen bakken.

13:00 broodje gezocht bij een esso station. Achterin de zaak zit een Deli France. Melle neemt een broodje filet Americaine, met uitjes en Bram een broodje met kaas.

14:00 aankomst op een knooppunt van verschillende snelwegvoorzieningen. Aan een parkeerplaats, dat we zouden kunnen beschouwen als een centraal plein staan respectievelijk een golden Tulip hotel, een AC restaurant en een McDonalds uitgerust met een eigenaardig lange oprijlaan. In het AC restaurant laden we onze apparatuur en werken onze logboeken bij.

15:45 we vragen om boter en twee eieren om vanavond een omelet te maken met de wilde paddestoelen die we nabij het knooppunt Sint Anna Bos hebben gevonden. Het rauwe ei koste 65 ct.

16:10 we rijdende het terrein van Toon Stolwerk op, dat vlak langs de A27 is gelegen. Toon ontvangt ons in de kantine, waar hij ook aannemers ontvangt die van hem een vermalen beton of steengruis willen hebben.

17:15 Na ruim een uur met Toon te hebben gesproken over zijn leven als sloper. Later zijn we met Toon aan boord gegaan van een 40 ton zware graafmachine van Liebherr. We zijn een gruisberg opgereden en hebben de snelweg zien liggen, daarna hebben we de waterhoentje gevoederd in zijn eigen vijver.

18:30 Melle wordt gebeld door radio 1, bram praat met Toon over zijn passie voor pauwen, hij heeft er een stuk of twintig rondlopen.

19:00 Na een biertje te hebben gedronken en een oliebol te hebben gegeten in het zelfgebouwde huis van de familie Stolwerk rijden we weg, richting Belgische grens. We hadden gezien dat daar een Truckers stop met douches was. Een douche daar waren we na drie dagen wel aan toe.

21:00 De ene kant van de weg is Belgiƫ de ander kant Nederland. We eten in Belgiƫ. Melle kiest voor een entre cote met een bakje spinazie. Bram neemt een lekkerbekje met een bakje spinazie. Bram besluit dat dit de laatste gepaneerde vis van de maand is.

1 commentaar

Nog geen commentaar.

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.