SF05 – 20 oktober in categorie Logboek — 20/10/2009 22:10

10:00 Wakker geworden op de parkeerplaats van Truckers restaurant Joost in de transportzone Hazeldonk.

10:45 voor het eerst wordt de benzine brander uit de doos gehaald. Melle weet niet goed hoe het ding werkt waardoor er vlammen van een halve meter uit het kleine brandertje slaan.

10:10 Benzinebrander brandt stabiel. Bram bakt de zelf gevonden wilde paddestoelen in een pan met een kuipje boter uit het AC restaurant. Later gaan daar twee eieren overeen die eveneens afkomstig zijn uit het AC restaurant en war we 59 cent per stuk voor hebben moeten betalen.

11:00 Water voor koffie gezet.

11:45 Bram maakt van de gelegenheid gebruik om nog wat melk op te warmen om hier een Bambix papje van te maken. De Bambix is gekocht bij een Esso tankstation.

12:00 Bram en Melle nuttigen een kopje koffie op het dakterras van de Blauwe Boggel. De Metro belt, Melle staat journalist te woord.

12:45 Foto’s maken vanaf uitkijkladder.

13:45 Vertrek richting waalwijk.

14:20 Aankomst op bedrijventerrein Waalwijk. We lopen het F1 motel binnen om de eigenaresse mevrouw Birkhof te spreken die daar woont met haar man. Ze heeft met haar baas in Frankrijk gesproken en ze kan helaas geen medewerking verlenen aan een interview.

14:30 foto’s gemaakt

15:00 Journaliste van de Telegraaf arriveert, we nemen haar mee naar het Chinese restaurant achter het Formule 1 hotel.

15:45 We dopen de Blauwe Bogl officieel tot safari mobiel door een flesje AA drink op de motorkap te gieten. De fotograaf en journaliste van de Telegraaf zijn getuigen.

16:10 Bezoek aan bussenkerkhof. Achteraf blijkt het een opslag te zijn van het bedrijf Holland Bus die afgeschreven bussen doorverkoopt aan derde wereldlanden.

16:45 Bram staat journalist van ‘De Pers’ te woord.

17:00 De blauwe Bogl arriveert op het terrein van pension Landzicht. De expeditie besluit op deze parkeerplaats de nacht door te brengen. De expeditieleden krijgen gratis boerenkool van eigenaresse Carla van Heumen.

17:30 Zoon Rayman van Heumen neemt ons mee een dijk op waar hij altijd gaat vissen. De dijk loopt helemaal tot aan de rand van de A59. Melle maakt foto’s.

18:00 De expeditie gaat er nog even op uit. We waren getipt over parkeerplaatsen met prostituees. Maar zowel op parkeerplaats Lebagat als ‘t Vaerland is niks te zien. Wel treffen we weer de gebruikelijke eenzame mannen. Melle schiet wat foto’s en de Blauwe Bogl keert terug naar Pension landzicht

20:00 we gaan achterin de zaak zitten en observeren het biljartspel dat gaande is. Er word hier ouderwets veel gerookt. Voor het eerst tijdens onze tocht hebben we even het gevoel thuis te zijn op de snelweg.