SF08 – 23 oktober in categorie Logboek — 24/10/2009 01:10

9:00 Opstaan op parkeerplaats nabij Truckstop 8 op bedrijventerrein Acht. Melle maakt foto’s van vrachtwagens in laaghangende mist.

9:15 De kap gaat van de bok om de Blauwe Boggel te laten luchten.

9:30 Melle ontbijt met een omelet kaas en ham op witbrood. Bram gaat douchen en z’n sokken wassen.

9:30 Bram ontbijt met omelet witbrood, kaas en hagelslag.

10:00 werken aan logboeken foto’s oploaden. Expeditieleden schrijven een verhaal over eten voor de Foodprint blog van kunstinstelling Stroom in Den Haag.

14:30 Melle probeert de Blauwe Boggel van bedrijventerrein Acht af te krijgen, maar dat blijkt niet zo eenvoudig. We komen telkens terug bij hetzelfde punt.

15:30 We arriveren bij Edco, een groothandel van alles en nog wat vlakbij Airport Eindhoven. Edco heeft een hoop spulletjes zoals plastic ezeltjes waar je op kan zitten, duikbrillen en tuinmeubilair. Als je er rondloopt krijg je het gevoel op een strand rond te lopen waar de inhoud van een aantal grote Chinese zeecontainers is aangespoeld. We zijn bij Edco vanwege de All Ride tak, die relatief klein is. All Ride is een merk van Edco dat auto stekkers aan allerlei apparaten zet. Van koffiezetapparaat tot lichtgevend mariabeeldje. Interessant en handig voor onderweg.

16:30 Opzoek naar een eetgelegenheid om vrienden uit de oude wereld te ontvangen.We gaan naar bedrijventerrein Ekkers Rijt en komen via een omweg bij een normaal hekwerk van heros uit dat bij de ingang overgaat in een middeleeuws themahek. Het pad naar de ingang is verlicht met kaarsen in robuust uitziende metalen vazen. Achter de club is een compleet palmenstrand aangelegd. We kunnen er helaas niet terecht omdat het in de wintermaanden alleen voor groepen geopend is.

18:30 Aankomst bij McDonalds van afslag 59 west van de A2. Er staat hier een twaalf meter hoog Michael Jackson beeld op het terrein dat de filiaalhouder in 1995 heeft aangekocht na een muziektoer van de King of Pop door Europa. Na diens dood is dit beeld spontaan een soort snelwegmonument geworden. Een plek waar de snelwegmens gemakkelijk de laatste eer kan bewijzen aan de held van de mondiale plaatsloosheid.

19:30 Vrienden uit de oude wereld arriveren. Melle’s vriendin, Eva, komt met veel nieuwe spullen en voedsel zoals lekker brood en kaas. Ook heeft Eva een lange onderbroek voor Bram meegenomen. Dat is een goede zaak want Melle loopt zelf ook in een lange onderbroek en dat is toch een beetje vals spelen.

20:00 Op weg naar van der Valk bij Gilze, een gigantisch complex met een zwembad in de kelder.

20:30 Aankomst bij van der Valk. Bram bestelt roodbaarsfilet, Melle bestelt spareribs.

21:30 Eva wordt niet goed als ze hoort dat Melle de seksspeeltjes uit het homobos ook daadwerkelijk heeft verzameld.

22:00 Afscheid van Joost, Maurits en Eva. Maurits: ‘Geweldig project, iemand moest het doen en we zijn blij dat wij het niet zijn.’ Maurits doet ons een overnachting in een van der Valk hotel cadeau om zijn schuldgevoel af te kopen.

22:15 We zitten in de Blauwe Boggel en besluiten op het terrein van het van der Valk hotel te logeren. De hotelbon houden we nog even op zak voor ongetwijfeld zware tijden die nog komen.

1 commentaar

Nog geen commentaar.

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.